söndag 18 maj 2008

Sommaruppehåll

Lägesrapport:

Hantverkarna har stuckit och tagit byggställningar mm med sig.
Nu är utsidan i stort sätt klar, saknas lite småsaker som stuprör lite småfix på förstukvisten osv.
Invändigt är det också klart för golvläggare och målare att göra sitt.
Men plattan ska avfuktas i ett antal veckor och när det är klart är det läge för semester, så vecka 33 kommer dom gå in i huset. Så det står stilla över sommaren.
Vi har tänkt att ta tag i markarbetet runt huset så länge.

Nu har vi fått grannar! Två hus till har kommit upp runt oss. Jättekul! Det börjar likna ett villaområde, men fortfarande finns 13 tomter kvar som är lediga.

Här kommer lite bilder på vårt hus utan byggställning.









5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vilken trevlig blogg ni har med mycket bilder. Det uppskattas! Vi har börjat fundera på att bygga med Björklidenhus. Från början var vi inställda på LB-hus, men nu lutar det åt BL. Vi sitter och väljer mellan Kavat och Frisk. Har ni ändrat någonting i planlösningen, går det överhuvudtaget med BL? Jag skulle vilja ändra några väggar. Skulle ni vilja lägga upp vad huset kostar i grundutförande och vad ni har lagt till samt dragit bort så att man kan få sig en heletsbild.
MVH Gabriella

Peter och Åsa sa...

Hej på dig Gabriella!
Vad roligt att du gillar bloggen.
jag kan maila dig i stället så får du svar på dina funderingar och frågor. Då kan jag också svara lite mer utförligt. Ge mig bara din mailadress.

/Peter

linda sa...

Hej! Vi har skrivit kontrakt med björklidenhus men vi velar vilket hus, blir snart tokig. Fördelar/ nackdelar med er planlösning önskas. Har ni planlösningen som är standard? Maila gärna mig, backstrom_linda@hotmail.com

Anonym sa...

Vad roligt att se era bilder! Vi funderar på Villa Frisk och Björklienhus. Får an fråga om ni är nöjda? Och om det finns saker som varit minde bra som man ska tänka på?
Mvh,
Åsa Larsson

Peter och Åsa sa...

Hej Åsa!
Vi är jättenöjda med valet av hus. Vi fastnade direkt för "Frisk" planlösningen kändes helt klart modernast och passar nog oss väldigt bra, hantverkarna har varit väldigt bra! Valen av material invändigt som tex kakel och tapeter mm är ganska begränsat. Men "basnivån" är väldigt hög, man får mycket hus för pengarna faktiskt. Det har varit lite problem att få svar på frågor av folk som verkligen vet på Björklidenhus, många vi varit i kontakt med har varit förvirrade. Det är väl det mest negativa. Men i det stora hela är vi väldigt nöjda än så länge.